Om Margaretha

Margaretha Henkel

En gång när jag var åtta år gammal kom Kerstin Johansson i Backe till min skola. Hon berättade för oss om sitt arbete som författare. Hur hon hade kämpat med rättstavningen i skolan och om hennes dröm om att skriva. Jag satt som ett ljus. Jag visste precis i det ögonblicket att jag också ville skriva. Och det har jag gjort. Jag har pärmar, pappershögar, block och disketter fulla med texter från år tillbaka gömda i byrålådor och garderober.

Så en dag klev jag ut ur min tillvaro som lådförfattare. Jag skrev en bok och blev utgiven. Utan det stöd som förlaget gav hade det väl aldrig gått vägen. Men ut kom den och till min glädje var det många som tyckte om den och ville läsa. Om min debutroman kan ni läsa under fliken Roman.

Jag försöker varva vanligt yrkesarbetande med mina skrivprojekt. Det ena för brödfödan och det andra för lusten. Under åren har jag utbildat mig i Litteraturvetenskap och Kreativt skrivande. Jag har en gedigen bakgrund som kreativt skrivande och är utbildad i att hjälpa andra att ge sin text nytt liv.

Som yrkesarbetande har jag bland annat jobbat som dokumentatör. Det är inte bara skönlitterärt arbetet som ligger mig nära hjärtat. Jag älskar att strukturera text, arbeta om och förnya. Det är fantastiskt roligt att se en text växa från rapport till populärskrift.

Just nu arbetar jag med mitt nästa bokprojekt. Det ska bli en roman. Om vad? Det får ni se...